top of page

Vind de beste kajakdrager voor jouw auto!

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022


Welke kajakdrager is het beste voor jouw auto, pick-up of busje? We helpen je de dakdrager te vinden die het beste past bij jouw peddelbehoeften!


Een boot meenemen is geen probleem, als je de juiste dakdrager hebt. Om de juiste kajakdrager te vinden die past bij jouw peddelstijl, moet je nadenken over de volgende vragen:

  1. Hoeveel kajaks wil je meenemen?

  2. Wil je een kajakdrager waarmee je ook een surfplank of paddleboard kan meenemen?

  3. Wil je ruimte op het dak van jouw auto overlaten voor andere uitrusting, zoals een fietsendrager?

  4. Heb je een kajakdrager nodig waarop je de kajak eenvoudig kan plaatsen?

  5. Kan je een kajakdrager gebruiken op een auto zonder rails?

Nadat je deze vragen hebt beantwoord, is het eenvoudiger voor je om de juiste kajakdrager te kiezen voor je volgende trip naar de waterkant.

 

#1 Meer dan één kajak meenemen?

Dakdragers voor kajaks zijn in het algemeen in te delen in twee typen: horizontale en verticale dakdragers. Als je van plan bent meer dan één kajak te vervoeren, is een verticale dakdrager (soms ook wel een J-vormige dakdrager genoemd) mogelijk de beste keuze. Bij deze dakdragers kan je meerdere kajaks op je voertuig vervoeren.


Voorbeeld:
Deze dakdrager voor kajaks kan plat worden opgevouwen wanneer je hem niet gebruikt.


#2 Een kajak en paddleboard vervoeren?

Als je een dakdrager wil waarop je de ene keer je kajak en de andere keer je surfplank of paddleboard kan meenemen, kies je een dakdrager die je voor allebei kan gebruiken.


Voorbeeld:


Dit is een horizontale kajakdrager waarbij je de kajak plat op de rubberen kussens plaatst. De kussens draaien mee en kunnen worden versteld naar de vorm van de romp van elke kajak, of vlak worden geplaatst voor een Stand-Up Paddleboard of surfplank.


#3 Een kajak en fietsendrager meenemen?

Als je ruimte wil vrijlaten op het dak van je auto voor het vervoeren van andere uitrusting, zoals een fiets, is een verticale dakdrager voor jouw kajak mogelijk een betere optie, omdat hierbij ruimte overblijft voor het vervoeren van andere dingen.


Voorbeeld:


Deze dakdrager is specifiek ontworpen om ruimte over te laten voor andere daktoebehoren, zoals een fietsendrager.


#4 Hulp nodig bij het op het dak plaatsen van jouw kajak?

Als je opziet tegen de klus om een kajak op het dak van je auto te plaatsen, kan je kiezen voor een kajakdrager die dat proces gemakkelijker maakt. Sommige kajakdragers kunnen worden verlaagd, zodat je de kajak op je eigen hoogte kan plaatsen. Andere zijn gemaakt van glad materiaal zodat je de kajak op het dak van de auto kan schuiven. Zo kan je de kajak eenvoudig op de drager plaatsen, zelfs als je in je eentje gaat peddelen.


Voorbeeld:


Deze kajakdrager wordt gevormd door vier zadels, waarvan twee bekleed zijn met vilt. Hierdoor kan je de kajak eenvoudig op zijn plaats schuiven op het dak van je auto. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je kajak in je eentje op het dak van je auto te plaatsen.


Deze kajakdrager doet al het zware werk voor jou. Dankzij de schuiftechnologie hoef je alleen de drager omlaag te laten schuiven, de kajak ter hoogte van je middel op de drager te plaatsen en de drager vervolgens weer op het dak van je auto te schuiven.


#5 Een kajakdrager voor een auto zonder rails?

Wil je jouw kajak meenemen op het dak van een auto zonder rails? Vrees niet! Ook daarvoor zijn opties beschikbaar.


Met behulp van dakdragers met een klemvoet kan je een dakdrager zelfs bevestigen aan een dak zonder zijrails of andere bevestigingspunten. Onder andere de volgende kajakdragers kunnen worden gebruikt op een auto zonder rails: de Thule DockGrip en Thule DockGlide.

Neem gerust contact op met ons om een dakdrager te vinden die geschikt is voor het dak van jouw auto. Vervolgens kan je probleemloos een kajakdrager aanbrengen.


Bron: Thule

תגובות


bottom of page