top of page

Montagehandleiding bagagebox: Vind de beste bagagedrager voor op het dak

Bijgewerkt op: 1 apr. 2022Vind de beste dakkoffer voor jouw auto en levensstijl met deze Thule-pasgids voor bagageboxen!


Bagageboxen zijn een geweldige manier om de verpakkingscapaciteit van jouw auto te vergroten. Of je nu de skipiste op gaat, met het gezin op vakantie gaat of gewoon meer ruimte nodig hebt, een bagagebox is een superveelzijdige oplossing.


Maar met alle verschillende soorten babageboxen en formaten, hoe weet je of deze op jouw auto past? En hoe zorg je ervoor dat alle spullen die je mee wilt nemen erin passen?


Deze pasgids voor de bagagebox van Thule is bedoeld om dit uit te leggen. We laten je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat de bagagebox op jouw auto past en hoeveel je in de verschillende formaten kan meenemen.

 

#1 Vind de beste bagageboxen voor op het dak voor jouw levensstijl

Bij het vinden van de beste dakkoffers gaat het erom eerst te beslissen wat je ermee wilt doen. Misschien hoef je alleen je ski's of kampeerspullen in te pakken, of een beetje van beide?


Hier zijn enkele keuzes van Thule voor de beste dakkoffer voor het avontuur dat jij plant:


De beste skiboxen en snowboardboxen:

Bijna alle Thule-dakkoffers doen dienst als skikoffers of snowboardkoffers. De dakkoffers met maat L en groter passen van 3 tot 7 ski's en van 3 tot 5 snowboards.


Thule-skikoffers en Alpine-formaat zijn onopvallende koffers die speciaal zijn ontworpen voor ski's. Ze zitten lager op de auto voor een strakke stijl en betere aerodynamica. Deze koffers functioneren het beste als skikoffers en niet als volumineuze lading.


Bagageboxen voor op reis:

Als je van plan bent uw dakkoffer te gebruiken voor lange autoritten over staatsgrenzen of nationale grenzen, moet de dakkoffer die je kiest hoger zijn voor omvangrijke uitrusting.


Voor sportlievelingen die een fiets of kajak mee willen nemen op hun reis, kies je voor een smalle dakkoffer in sportformaat. Deze laten meer ruimte op uw dakdrager over voor een fiets of kajakdrager.


Bagageboxen voor extra ruimte:

Het is een populaire optie voor stadsbewoners met kleine auto's om een dakkoffer toe te voegen om hun bagageruimte te maximaliseren. Als je een dakkoffer gebruikt voor dagelijkse klusjes, zoals het inpakken van de kinderwagen, boodschappen of een koffer naar het vliegveld, dan is een kleinere dakkoffer voldoende.


Enkele aanbevolen dakkoffers, neem een kijkje op onze webshop www.shop.droeshoutj.be.

 

#2 Afmetingen bagagebox

Dus je weet dat je een bagagebox wilt, maar je weet alleen niet zeker welke maat je moet kiezen? De afmetingen van de bagageboxen variëren van S tot XXL. Maar welke maat het beste is, hangt allemaal af van wat je meeneemt.


Deze montagegids voor bagageboxen helpt je bij het kiezen van de juiste bagageboxen voor alles wat je inpakt. Bij Thule zijn de maten S, M, L, XL en XXL. Het inpakken van deze boxen kan er ongeveer zo uitzien:

 • Cargo box S (300L) Voor ongeveer: 3 personen (2-3 tassen van 60L) Perfect voor: een reis met je partner, familie of vrienden voor een weekendje weg.

 • Bagagebox M (360-400L) Voor ongeveer: 4 personen (3-5 paar ski's, of 3-4 tassen van 60L) Perfect voor: een kampeertrip of buitenavontuur met je familie of vrienden.

 • Bagagebox L (380-450L) Voor ongeveer: 4 personen (5-7 paar ski's tot 180 cm, of 3-4 ski's + 4 tassen van 60L) Perfect voor: een ski-uitstapje of kampeervakantie in de buitenlucht met het gezin of vrienden. (Zie afbeelding hieronder)

 • Bagagebox XL (500L) Voor ongeveer: 5 personen (5-7 paar ski's tot 200 cm, of 3-4 ski's + 5 tassen van 60L) Perfect voor: een familieskireis of een kampeervakantie in de buitenlucht (die nog meer inpakruimte nodig heeft). (Zie afbeelding hieronder)

 • Bagagebox XXL (610L) Voor ongeveer: 6 personen (5-7 paar ski's tot 215 cm, of 4-5 ski's + 6 tassen van 60L) Perfect voor: een skireis of buitenavontuur met een grote familie- of vriendengroep.

Onthoud ook altijd: Je kan niet meer meenemen dan het maximale draagvermogen van jouw autodak of het draagvermogen van de dakkoffer zelf.

 

#3 Thule boxen vergelijken: Thule Force vs. Thule Motion XT vs. Thule Vector

Thule Force, Thule Motion XT en Thule Vector zijn drie ultramoderne dakkoffers die zijn ontworpen voor meer aerodynamica en meer gebruiksvriendelijkheid. Dus, wat zijn precies de verschillen?

Wat ze allemaal gemeen hebben:

 • Alle drie de boxen hebben een opening aan twee zijden, wat betekent dat je de box gemakkelijk aan beide kanten van de auto kunt openen.

 • Ze zijn ontworpen om zo aerodynamisch mogelijk te zijn.

 • Ze zijn allemaal gemaakt van stevig ABS-plastic dat slagvast is.

 • Ze gebruiken PowerClick-montagemateriaal, zodat je altijd weet dat je de box correct op jouw dakdragers hebt gemonteerd.

Thule Vector

Deze bagageboxen zijn de meest premium van de partij. Ze hebben alle functies van de Thule Motion XT, plus meer voor een nog soepeler gebruik.


De met vilt gevoerde binnenkant geeft jouw spullen extra bescherming, en het witte deksel en de LED-verlichting helpen je om jouw verpakking in het donker te zien.

Het versterkte deksel van de Thule Vector is het sterkst en geeft de box extra bescherming tegen schokken (hoewel alle Thule-laadbakken zijn gebouwd om veel kracht te weerstaan).


Thule Motion XT
Deze boxen kunnen oplopen tot XXL-formaten, de grootste afmetingen van de Thule-bagageboxen. Het heeft een hendel waardoor de box makkelijker te openen is.

Het heeft ook het SlideLock-systeem, een superhandige functie die het sluiten van jouw box super eenvoudig maakt. Dit betekent dat de box automatisch sluit wanneer deze wordt gesloten, zodat je hem met slechts één hand kunt sluiten. Het slotje geeft met een rode indicatieknop aan wanneer de box goed is afgesloten.


Thule Force

Thule Force is een veelzijdige bagagebox waarop je kunt vertrouwen om alle soorten bagage te vervoeren.


Het is eenvoudig te monteren op uw dakdragers en klikt wanneer het goed is gemonteerd, zodat je weet dat je het goed hebt vastgezet.


Het kan ook aan beide kanten worden geopend (waar je dankbaar voor zal zijn als je aan verschillende kanten van de straat parkeert).


Grote vs. kleine bagagebox:

Grote bagageboxen zijn natuurlijk geweldig omdat er veel spullen in passen. Maar hou er rekening mee dat ze het brandstofverbruik meer beïnvloeden dan kleinere boxen.


Dat gezegd hebbende, de dakkoffers van Thule zijn ontworpen als enkele van de meest aerodynamische koffers op de markt, vooral de meer onopvallende Alpine-maten. Dus zelfs met een grote dakkoffer rij je soepel.

 

#4 Hoe je ervoor zorgt dat de bagagebox op jouw auto of SUV past?

Controleer bij het kiezen van een bagagebox of deze bij jouw voertuig past. Hier zijn enkele dingen om op te letten:


- Luikspeling


Luikspeling betekent dat jouw kofferbak volledig kan worden geopend zonder de dakkoffer te hinderen. Thule-dakkoffers zijn speciaal ontworpen zodat je jouw luik probleemloos kan openen. Weet je niet zeker of je de achterdeur van jouw auto kan openen met jouw nieuwe box? Zo bereken je de luikspeling:

 1. Luikspeling: - Open je kofferbakdeur helemaal. - Meet vanaf het midden van de voorste imperiaal van jouw voertuig tot het punt waar het dak het luik raakt. - Vergelijk dit aantal met de afmetingen 'Afstand voor' die in de gebruikershandleiding van de dakkoffer staan vermeld. Als jouw voertuig groter is dan het vermelde aantal, past die laadbak in jouw voertuig zonder contact te maken met je deur.

 2. Balkspreiding: - Kijk ook eens naar de maximale balkspreiding. Dit is de afstand tussen jouw dakdragers. Als je balkspreiding de juiste maat heeft volgens de gebruikershandleiding van de dakkoffer, dan heb je volledige toegang tot de kofferbak.

Sommige dakdragers kunnen verder naar voren op je voertuig worden geschoven. Indien mogelijk kan dit ook helpen om luikspeling mogelijk te maken.


- Denk aan de dakdragers! Thule-dakkoffers worden op de dakdragers van jouw auto gemonteerd. Als je al een dakdrager hebt, zorg er dan voor dat ze compatibel zijn. Als je nog geen dakdrager hebt, hebben we een aantal geweldige opties!


- Hoeveel mag er in jouw dakkoffer?

Dat hangt af van de maximale dakbelasting van jouw auto of dakkoffer.


Thule-dakkoffers hebben een laadvermogen van ongeveer 75 kg en de meeste voertuigen hebben dezelfde maximale capaciteit. Neem contact op met jouw autofabrikant om te zien of dat het geval is voor jouw auto.


Probeer bij het inpakken van jouw dakkoffer in het algemeen lichtere, omvangrijkere items zoals tenten, kleding of slaapzakken in te pakken.


- Jouw dakkoffer inpakken

Probeer voor een zo soepel mogelijke rit je bagagebox in te pakken met de juiste gewichtsverdeling.


De helft van je uitrusting moet in de ruimte tussen de dakdragers komen. De tweede helft moet aan beide uiteinden van de dakkoffer worden georganiseerd.


- Bagagebox voor een SUV:

Bagageboxen passen op een breed scala aan voertuigen, niet alleen sedans en hatchbacks. Bagageboxen voor SUV's zijn hetzelfde als bagageboxen voor elk ander voertuig. Als jouw SUV de juiste luikhoogte en balkspreiding heeft, past de bagagebox op jouw SUV.


Bagageboxen zijn perfect voor bestelwagens en trucks. Ze passen stevig op Thule-dakdragers voor vrachtwagens en bestelwagens met behulp van een adapter.


- Kan ik een dakdrager op het dak gebruiken met mijn elektrische auto?

Dit is geheel afhankelijk van de elektrische auto. Bij sommige elektrische en hybride auto's mag er niets op het dak worden geladen. Maar dat betekent niet dat je jouw dagen zonder boxen hoeft door te brengen.


Koffers voor achter de auto zijn een geweldige oplossing voor elektrische of hybride voertuigen waarvan er niks op het dak mag worden gedragen. Dit zijn bagagedragers die achterop uw voertuig passen, hetzij op de trekstang of op de trekhaak. Deze kunnen ook vol spullen worden ingepakt voor een kampeervakantie of roadtrip.


Heb je een hoge auto en wil je een opslagoplossing die lager bij de grond zit, dan zijn bagagedragers aan de achterzijde wellicht ook een goede optie voor jou.


Enkele aanbevolen trekhaakkoffers:


Bron: Thule

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page