top of page

Waar kan ik mijn Thule-dakdrager voor gebruiken?

Bijgewerkt op: 13 jun.

Met een Thule-dakdrager ben je klaar voor jouw avonturen en weet je dat je alles hebt wat je wil. Onze dakdragers vormen een beginpunt voor het meenemen van de extra speciale uitrusting waarmee je jouw passies kan realiseren - met dakkoffers, fietsendragers en kajakdragers.


Voor bijna elk automerk en -model is er een Thule-dakdrageroplossing die past.

Je kan je Thule-dakdrager gebruiken voor het volgende:

  • Dakkoffers - extra ruimte voor al jouw spullen.

  • Fietsendragers - neem allerlei soorten fietsen mee; monteer de fietsendrager snel en eenvoudig.

  • Watersportdragers - monteer dragers voor kajaks, surfplanken en SUP-boards.

  • Wintersportdragers - ski's en snowboards; klaar voor actie in enkele minuten.

 

#1 Waar zijn dakdragers goed voor?

Een dakdrager is nodig wanneer je iets wil meenemen op het dak van je auto.

Een Thule-dakdrager is veilig en gemakkelijk op je auto te bevestigen - je kan het zelf in enkele minuten doen.


Voor bijna elke automerk en -model is er een Thule-dakdrageroplossing die past.

Neem gerust contact op met ons om jouw avonturen met onze dakdragers te beginnen.

Geef eenvoudigweg je automerk, model en bouwjaar door - en je krijgt de perfecte dakdrageroplossing voor jouw auto.


Zodra de dakdrager op je auto is gemonteerd, kan je die, afhankelijk van jouw behoeften, gebruiken voor vele soorten lading: dakkoffers, fietsendragers, kajakdragers, windsurfboarden en SUP-boards.


#2 Welke dakdragers passen op mijn auto?

Dakdragers van Thule zijn uiterst eenvoudig te monteren op alle soorten auto's en worden geleverd met alle onderdelen die je nodig hebt. Thule is trots op haar nauwe samenwerking met de automobielindustrie. Hierdoor hebben ze vaak al een montageset voor een nieuw automodel voordat het op de markt wordt gebracht.


De meeste dakdragersystemen bestaan uit dakstangen, voeten en montagesets (voor sommige is geen montageset nodig). De stangen zijn de onderdelen die de last dragen, de voeten worden bevestigd aand een specifiek daktype (zie de daktypen hieronder), en de montageset zorgt ervoor dat de drager op jouw specifieke model auto past. Wij van Droeshout J. verkopen onze dakdragers als complete systemen (ook apart te verkrijgen). We bieden de dakstangen, voeten en montagesets dus als een compleet pakket aan.


Het enige wat je moet doen is contact opnemen om het merk, model, jaar en daktype door te geven. Wij plaatsen dan samen met jou de volledige set die je nodig hebt voor bevestiging aan je auto.

#3 Hoe installeer ik dakdragers?

De montage van dakdragers op je auto is afhankelijk van het type auto dat je hebt. Alle dakdragersystemen bestaan uit twee laadstangen, voeten en montagesets voor het bevestigen van de dakdragers op je specifieke auto. Neem voor meer informatie over het monteren contact op met ons en we plaatsen samen de dakdragers op jouw auto.


#4 Hoe kies ik een dakdrager?

Hoe kies je een dakdrager? Dat is gemakkelijk! We beginnen met een eenvoudige vraag: wil je maximale laadruimte of een gestroomlijnd ontwerp?


Aerodynamisch en geruisloos

De perfecte dakdragers voor een uitzonderlijk stille en aerodynamische rit.


Thule Evo Wingbar is een allround dakdrager die compatibel is met alle accessoires, van dakkoffers tot daktenten. Dankzij de brede laadruimte kan je meer spullen vervoeren.

Thule Edge Wingbar is een slanke en sportieve dakdrager die naadloos integreerd met de rest van de auto. Het is een stijlvolle oplossing voor je fietsendrager of dakkoffer.

Neem veel zwaar materiaal mee

Thule ProBar Evo is het werkpaard van de dakdragers; deze dakdragers voor zwaar gebruik zijn ontworpen voor professionals of ontdekkingsreizigers die zware uitrusting moeten vervoeren.

Gemakkelijker te laden

Thule Evo SlideBar is een innovatieve dakdrager met een in twee richtingen verschuifbare functionaliteit die het laden van je spullen gemakkelijker dan ooit maakt. Schuif de drager uit en laad je spullen op een handigere plaats, schuif de drager vervolgens moeiteloos terug op het dak. Perfect voor fietsendragers en watersportdragers.

Veelzijdig ontwerp voor avonturen over land

Het Thule Caprock imperiaalplatform is een andere geweldige manier om zowel je sport- of bagagebox als een heleboel kleine spullen mee te nemen. Met een laadvermogen van maximaal 150 kg heeft Thule Caprock een veelzijdig ontwerp waarmee populaire overlandaccessoires zoals lichtbalken, krikken en meer eenvoudig kunnen worden gemonteerd. Het dakplatform is verkijgbaar in verschillende maten voor verschillende dakformaten en laadbakgrootten en verschillende gebruikscenario's.

Neem voor meer informatie over de Thule Caprock contact op en dan bekijken we samen welk formaat dakdragerplatform bij je auto past.


#5 Hoeveel gewicht kan ik op mijn dakdrager zetten?

Alle Thule-dakdragers hebben verschillende belangrijke functies met elkaar gemeen, en ze zijn allemaal in staat om een aanzienlijk gewicht te dragen.

  • Groot laadvermogen - alle dakdragers zijn ontworpen om tot 75 kg te dragen.

  • Snelle installatie - gemakkelijk te monteren en accessoires toe te voegen.

  • Veiligheid eerst - tot het uiterste getest, en nog verder in het Thule Test Center.

Het maximale gewicht van het systeem is echter afhankelijk van het voertuig zelf. Raadpleeg de fabrikant van je voertuig voor meer informatie of advies.

 

Een kajak op een dakdrager op je auto plaatsen

Je kan elke dakdrager van het Thule Evo en Thule Edge-assortiment gebruiken. Nadat je dakdrager is bevestigd, zet je er een kajakdrager zoals de Thule DockGlide op - een flexibele kajakdrager met vilt beklede zadels die het gemakkelijker maken om je drager te laden of te lossen.


Hoe neem je een surfboard mee op het dak van je auto?

Het is gemakkelijk om je surfboard veilig op je autodak mee te nemen. Met een dakdragersysteem en Thule sufboarddrager ben je er klaar voor om de golven na te jagen - laad je board gewoon in en ga erop uit. Bekijk Thule SUP Taxi XT - een SUP-drager van topklasse voor maximale veiligheid van je board met verstelbare pasvorm en gemakkelijke bevestiging.


Hoe zet je een snowboard op een dakdrager? Ga je grag de hele winter skiën of snowboarden? Met een Thule dakdrager kan je met gemak je spullen op je auto kwijt. Met een snowboarddrager voor je auto kan je je board met gemak en veilig naar de bergen meenemen. Bekijk de Thule snowPack Extender - een aerodynamische uitschuifbare drager om ski's en snowboards gemakkelijk te laden en te lossen.


Bron: Thule

52 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page