top of page

Compressoren

Boge

Mensen vragen vaak:

"Welke compressor is de beste compressor?"

Hier is geen pasklaar antwoord voor. Verschillende factoren spelen een belangrijke rol in de keuze van de meest geschikte compressor:

  • Voor welke toepassing ga je perslucht gebruiken?

  • Welke werkdruk heb je nodig?

  • Waar moet de compressor geplaatst worden.

Een compressor zet lucht van buiten om in samengeperste lucht. Deze samengeperste lucht wordt opgeslagen in een buffervat. Dankzij dit buffervat kan er steeds voldoende debiet afgeleverd worden bij een wisselend verbruik. Perslucht wordt gebruikt voor tal van toepassingen in de industrie, automatisatie, landbouw, medische sector, enz. 

Er zijn verschillende soorten compressoren. Het verschil zit vooral in de manier waarop lucht op de gewenste druk wordt gebracht.
 

Wij bekijken graag samen met jou wat de beste en meest kost efficiënte oplossing is voor jou.

Wens je graag meer info of een offerte op maat? Je mag ons altijd vrijblijvend contacteren

en wij komen zo snel mogelijk langs om te kijken welke toepassing ideaal is voor jou.

Je kan bij ons terecht voor advies, installatie, service en onderhoud.

  • Olie-geïnjecteerde schroefcompressor
    De schroefcompressor bestaat uit twee schroefvormige rotoren die in elkaar grijpen. De lucht komt binnen via de opening aan de ingang. Door de schroefbeweging comprimeer hij de lucht. De druk neemt toe. 
    De compressor kan continue draaien zonder oververhitting doordat er olie wordt geïnjecteerd in het schroefblok. De olie zorgt enerzijds voor de afdichting van het schroefblok, anderzijds koelt deze ook het compressorelement. Dankzij een ruim gedimensioneerde oliekoeler is er voldoende koelcapaciteit waardoor de compressor volcontinue mag draaien.
    Geschikt voor intensief gebruik.

     

  • Schroefcompressoren voor olievrije perslucht
    Basis van dit concept is de combinatie van een hoog efficiënte olie-geïnjecteerde schroefcompressor met een speciale converter. De converter oxideert op betrouwbare wijze koolwaterstof (olie) naar water en koolstofdioxide. Na de compressie wordt de temperatuur van de perslucht door een lucht-/lucht-warmtewisselaar en een verwarming tot 230°C verhoogd omdat de perslucht in de converter een voldoende hoge bedrijfstemperatuur nodig heeft. Hierdoor kunnen de oliedeeltjes oxideren en worden kiemen onschadelijk gemaakt zodat de perslucht kiemvrij is. 
    Uiteindelijk passeert de gereinigde perslucht de nakoeler. De perslucht is bovendien ook silicaatvrij.

     

  • Olievrije schroefcompressoren
    Comprimeert lucht zonder de compressiekamer te koelen. Om een normale industriële luchtdruk te verkrijgen, moet de compressor de lucht in twee stappen comprimeren en de perslucht tussen de twee compressiestappen koelen. 
     

  • Zuigercompressor
    De zuiger daalt en zuigt de lucht door de filter. De lucht stroomt dan door de inlaatkleppen in de cilinder. Op dit punt zijn de uitlaatkleppen gesloten. Wanneer de zuiger stijgt wordt de lucht in de cilinder samengeperst. Tegelijkertijd sluiten de inlaatkleppen en openen de uitlaatkleppen weer om de lucht uit te blazen. 

bottom of page