top of page

Een hondenbench kiezen voor jouw auto

Bijgewerkt op: 7 mrt.


Thule Allax

Een actief leven leiden met je hond is in vele opzichten geweldig! Je kan samen tijd doorbrengen en de lichaamsbeweging is goed voor jou en jouw hond. In deze blog kom je meer te weten over hondenbenches voor de auto; producten die de tijd besteden met jouw hond gemakkelijker en leuker maken.

 

#1 Waarom het raadzaam is om een hondenbench te gebruiken in de auto

Hondenbenches, voor hondenbenches die een botsproef hebben ondergaan, vormen een cruciaal onderdeel voor het beschermen van je viervoeter tijdens het reizen. Ze vervullen meerdere functies, van het verhogen van de veiligheid tot het bieden van comfort. Daarom zijn ze een onmisbaar accessoire voor elke reizende huisdiereneigenaar.


Waarom een hondenbench kopen die een botsproef heeft ondergaan?

Ten eerste fungeren hondenbenches die een botsproef hebben ondergaan als een effectieve barrière tegen mogelijke afleiding tijdens het rijden. Honden zijn van nature nieuwsgierige wezens en kunnen proberen de auto te verkennen of jouw aandacht te vragen, wat kan leiden tot potentieel gevaar op de weg. Doordat je huisdier veilig in de hondenbench zit, kan je je aandacht op de weg houden, waardoor het risico van ongelukken door afleiding wordt verlaagd.


Thule Allax

Creëer een veilige ruimte voor je hond

Maar de voordelen strekken veel verder dan alleen het verminderen van afleiding. Hondenbenches die een botsproef hebben ondergaan zijn speciaal ontworpen om je huisdier te beschermen bij plotseling remmen of ongelukken. Net als veiligheidsgordels voor mensen, zijn deze hondenbenches ontworpen om sterke krachten te weerstaan, zodat je huisdier veilig blijft, zelfs in ongunstige situaties. Aangezien niet alle hondenbenches even goed zijn, is het van vitaal belang om er één te kiezen die botsproeven heeft ondergaan om optimale bescherming te bieden.


Bovendien kan een hondenbench je huisdier een gevoel van comfort en vertrouwdheid geven. Als je de hond op de juiste manier laat wennen aan de hondenbench, kan de hond zich er echt thuis voelen. De hondenbench biedt een veilige en rustgevende omgeving die helemaal van jouw hond is. Dit gevoel van consistentie kan de angst en stress bij het reizen aanzienlijk verminderen, waardoor reizen een stuk aangenamer wordt voor je huisdier.


Een ander cruciaal aspect is de rol die een hondenbench vervult bij het verzorgen van het algehele welzijn van je huisdier. Een hondenbench houdt je hond weg van mogelijke gevaren, zoals het opeten van schadelijke voorwerpen in de auto of zelfs ontsnapping tijdens stops. Dit is vooral een reden tot zorg als je regelmatig stopt of in onbekende gebieden reist.


Verder kunnen hondenbenches ook helpen de hygiëne tijdens het reizen te bevorderen. Een ongelukje kan altijd gebeuren, maar een hondenbench maakt het opruimen veel gemakkelijker en doenlijker. Sommige hondenbenches hebben zelfs een speciaal ontworpen vloer die gemakkelijk schoon te maken is en geen viezigheid absorbeerd, waardoor je huisdier en je auto schoon blijven.


Kortom, investeren in een hondenbench die een botsproef heeft ondergaan is niet alleen een kwestie van het naleven van veiligheidsvoorschriften. Het is een proactieve stap om de veiligheid, het comfort en het welzijn van je huisdier tijdens het reizen te waarborgen. Het is een beslissing die elke verantwoordelijke huisdiereneigenaar zorgvuldig zou moeten overwegen.


Welke hondenbenches worden onderworpen aan een botsproef?

Alle Thule hondenbenches hebben een botsproef ondergaan en voldoen aan de aanbevelingen van de Zweedse landbouwraad.


Kies altijd een hondenbench die een botsproef heeft ondergaan en robuuste veiligheidsfuncties biedt, zoals veilige deurvergrendelingen, versterkte wanden of een kreukelzone die de veiligheid van de hond en de passagiers beschermt. Hoe steviger de hondenbench, des te beter deze de hond beschermt bij een ongeluk.


Hondenbench botsproef

Een schone hondenbench is een comfortabele hondenbench.


Thule Allax

 
#2 Welke hondenbench voor jouw auto?

Het kiezen van de juiste maat hondenbench is essentieel voor het comfort, de veiligheid en het welzijn van je hond tijdens het reizen. De hondenbench moet voldoende ruimte bieden voor je hond om in een natuurlijke houding te kunnen zitten, staan, draaien en liggen. De Hondenbench mag echter niet zo groot zijn dat je hond tijdens het reizen kan wegglijden of heen en weer gelslingerd kan worden, want dat zou tot letsels kunnen leiden.


Meet jouw hond

Je moet de lengte, hoogte en soms zelfs de breedte van je hond meten om er zeker van te zijn de de hondenbench die je koopt de juiste afmetingen heeft.


Meet je hond

Schofthoogte

1. Zorg ervoor dat je hond rechtop staat, met poten recht onder het lichaam.

2. Zoek de schoft: beweeg je hand langs de ruggengraat van je hond om het hoogste punt te vinden, direct boven de schouderbladen.


Meet de schofthoogte van je hond

Gebruik een meetlint om de hoogte van de grond tot de bovenkant van de schoft (schouderbladen) van je hond te bepalen.


Kies een hondenbench voor de gemeten schofthoogte

  • XS: voor honden met een schofthoogte tot 35 cm.

  • S: voor honden met een schofthoogte tot 45 cm.

  • M en M Compact: voor honden met een schofthoogte tot 51 cm.

  • L en L Compact: voor honden met een schofthoogte tot 55 cm.

  • XL en XL Compact: voor honden met een schofthoogte tot 58 cm.

  • XXL en XXL Compact: voor honden met een schofthoogte tot 62 cm.


Controleren of de hondenbench in jouw auto past

Bij het kiezen van een hondenbench voor jouw auto, moet je ook rekening houden met de grootte en indeling van jouw auto.


Breedte: Meet het smalste punt in de kofferbak of laadruimte. Dit is doorgaans tussen de wielkasten. Voer deze meting uit op de hoogte van de hondenbench om rekening te houden met eventuele vernauwingen door de aanwezigheid van de wielkasten.


Diepte: Meet vanaf de achterkant van de achterbank tot het verste punt achterin de laadruimte. Als je een hatchback of SUV hebt, is het goed om te meten tot het punt waar de achterklep schuin begint af te lopen. Als de bench te hoog is, past deze mogelijk niet onder een schuin aflopende achterklep.


Hoogte: Meet vanaf de vloer van de laadruimte tot het laagste punt van de achterklep of het plafond van de bagageruimte. Bij sommige laadruimtes bevindt zich een lip bij de ingang. Controleer dus of de bench onder deze lip door kan.


 

#3 Hoe kies je de maat van jouw Thule Allax?

De Thule Allax is verkrijgbaar in tien verschillende maten om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de auto en jouw hond de ruimte te geven om op te staan en zich om te draaien tijdens de rit. De reden waarom er verschillende versies zijn van dezelfde maat, zoals Large en Large Compact, is om er zeker van te zijn dat er een versie is die in jouw auto past, ongeacht de vorm van het dak. De Compact-versie is identiek aan de gewone versie afgezien van de dieptemaat, die circa 10 cm korter is dan bij het gewone model.


Autoselectiefunctie

De makkelijkste manier om te bepalen wele Thule Allax in jouw auto past, is de autoselectiefunctie op Thule.com.


Thule Allax

 

#4 Waar je op moet letten bij het kiezen van een hondenbench voor de auto

Investeren in een hondenbench van hoge kwaliteit voor jouw autoritten is essentieel voor het comfort en de veiligheid van je hond. Hier zijn vijf belangrijke kenmerken om op te letten:


Veiligheidskenmerken

Kies bij voorkeur een hondenbench die een botsproef heeft ondergaan en robuuste veiligheidsfuncties biedt, zoals veilige deurvergrendelingen, versterkte wanden of een kreukelzone die de veiligheid van de hond en de passagiers beschermt. Hoe steviger de hondenbench, des te beter deze de hond beschermt bij een ongeluk.


Ventilatie

Om ervoor te zorgen dat je hond tijdens de reis voldoende frisse lucht heeft, moet een goede hondenbench voldoende ventilatie bieden. Kies een ontwerp met meerdere ventilatiepunten.


Gebruiksgemak

Kies een hondenbench die gemakkelijk te monteren en schoon te maken is. Hondenbenches met deuren aan meerdere kanten bieden betere toegankelijkheid en meer flexibiliteit bij het plaatsen van de hondenbench in de auto. Kies een hondenbench met goede bouwkwaliteit die niet rammelt, met een deur die zachtjes open en dicht gaat om de hond niet bang te maken.


Voorzieningen voor comfort

Een comfortabele hond is een blije hond. Kies een hondenbench met eigenschappen als gewatteerd interieur, verstelbare tussenschotten om de grootte aan te passen en voldoende ruimte voor je hond om zich uit te strekken en te bewegen.


Duurzaamheid

Tijdens een autorit krijgt een hondenbench soms best wat te verduren. Kies een product dat is gemaakt van robuuste, hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen regelmatig gebruik en de invloeden waaraan het tijdens het reizen wordt blootgesteld.


Thule Allax

 

#5 Slimme accessoires voor jouw hondenbench

Met de juiste accessoires worden de ritten met de hond nog gemakkelijker. Hier zijn vier voorbeelden van slimme en praktische accessoires:


Thule Bumperbeschermer

Bescherm je auto! Een gemakkelijk te hanteren bumperbeschermer die is gemaakt van duuzame, waterbestendige materialen die je auto beschermen. De beschermer wordt op zijn plaats gehouden door het gewicht van de hondenbench voor de auto, kan gemakkelijk worden ingeklapt voor opslag en kan worden gebruikt als bescherming tegen de zon. Kunststof verstevigingen zorgen ervoor dat de beschermer altijd op zijn plek blijft zitten.


Thule Bumperbeschermer
Thule Bumperbeschermer

Thule hondenmat

Comfort voor je hond! Een siliconen mat die is ontworpen om je hond een stabiele grip te bieden. Het antislipmateriaal isoleert en biedt stabiliteit bij het in- en uitstappen van de hond.


Thule hondenmat
Thule hondenmat

Thule opbergtas voor de hondenbench

Neem alls mee wat je nodig hebt! Deze gebruiksvriendelijke opbergtas voor bij jouw hondenbench is ontworpen om alle benodigdheden voor je hond op hun plaats te houden tijdens het reizen. De tas wordt met klittenband aan de hondenbench vastgemaakt en is voorzien van meerdere vakken om alle spullen van jou en jouw hond op hun plaats te houden.


Thule opbergtas voor de hondenbench
Thule opbergtas voor de hondenbench


Thule Riemhaak

Alles op zijn plaats! Deze praktische haak voor jouw bench is ontworpen om de riem en halsband van je hond netjes op te hangen. De haak kan overal aan de zijkanten van jouw Thule Allax hondenbench worden bevestigd.


Thule Riemhaak

 

#6 Eenvoudige tips om je hond te laten wennen aan een hondenbench voor de auto

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je hond de hondenbench ziet als een positieve ruimte. Dit vereist geduld en kan met de volgende stappen worden bereikt:


Laat je hond wennen aan de hondenbench

Laat je hond kennismaken met de hondenbench in een niet-bedreigende, vertrouwde omgeving voordat je de bench gebruikt voor autoritten. Laat de hond de bench vrij verkennen met de deur open en beloon de hond bij postieive interactie met de bench.


Postieve bekrachtiging

Zorg ervoor dat je hond positieve gevoelens krijgt bij de hondenbench door midel van traktaties, complimentjes en speeltjes. Je kan bijvoorbeeld de voederbak in de bench zetten of traktaties in de bench verstoppen.


Geleidelijke kennismaking

Begin met korte ritten en bouw de duur geleidelijk op. Dit helpt de hond te wennen aan de beweging van de auto terwijl de hond in de hondenbench zit.


Comfortabele omgeving

Maak de hondenbench comfortabel en vertrouwd, met bekende spullen, zoals een deken of speeltjes.


Thule Allax

 

#7 Veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van een hondenbench in de auto

Hoewel het gebruik van een hondenbench in de auto de veiligheid aanzienlijk verhoogt, is het essentieel om de volgende aanvullende maatregelen te nemen:


Zet de bench goed vast

De bench moet stevig aan de auto worden bevestigd om te voorkomen dat deze tijdens het rijden verschuift of omvalt.


Goede ventilatie

Zorg ervoor dat de hondenbench goed wordt geventileerd en niet is bedekt met voorwerpen die de luchtstroom kunnen blokkeren.


Vocht en temperatuur

Zorg bij langere reizen dan je hond toegang heeft tot water en laat je hond nooit achter in een hete of koude auto. Zorg ervoor dat de temperatuur in de auto te allen tijde comfortabel is voor je hond.


Regelmatige pauzes

lange reizen kunnen stressvol zijn voor honden. Plan regelmatig stops zodat je hond zich kan uitstrekken, kan drinken en zijn behoefte kan doen.


Zorg voor comfort

Controleer of de hondenbench geen scherpe randen of hoeken heeft die je hond kunnen verwonden. Zorg ervoor dat je hond zich prettig voelt voordat je aan de reis begint.


Thule Allax

 

Veelgestelde vragen over hondenbenches voor de auto


Ben ik wettelijk verplicht mijn hond in een hondenbench te doen tijdens een autorit?

Hoewel het in de meeste rechtsgebieden niet wettelijk verplicht is, raden veel experts het gebruik van een hondenbench aan vanwege de verhoogde veiligheid die erdoor wordt geboden.


Welke maat hondenbench moet ik hebben voor mijn hond?

De hondenbench moet zo groot zijn dat je hond comfortabel kan staan, draaien en liggen, maar niet zo groot dat hij tijdens het reizen heen en weer kan glijden.


Kan ik een hondenbench gebruiken voor andere vormen van reizen?

Ja, hondenbenches kunnen worden gebruikt voor alle soorten reizen, met inbegrip van vliegreizen, maar informeer bij de luchtvaartmaatschappij naar specifieke regels.


Mijn hond gaat niet graag in de hondenbench. Wat moet ik doen?

Gebruik positieve bekrachtiging om een positieve associatie met de hondenbench te scheppen. Laat je hond eerst kennismaken met de hondenbench in een vertrouwde omgeving en verhoog de blootstelling geleidelijk in de loop der tijd.


Hoe vaak moet ik onderweg stoppen voor een pauze tijdens autoritten,

Het is raadzaam em elke 2-3 uur te stoppen zodat je hond zich kan uitrekken, kan drinken en zijn behoefte kan doen.


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page