top of page

Tips bij het gebruik van een hogedrukreiniger.Bij het verkeerd gebruiken van een hogedrukreiniger kun je heel wat schade aanrichten. Ondergronden kunnen beschadigd worden of uw machine kan schade oplopen.

Daarom enkele tips:


#1 - Hou voldoende afstand tussen het spuitstuk en de ondergrond en blijf nooit te lang spuiten op één stuk.


#2 - Begin van een grotere afstand bij hardnekkig vuil en ga pas dichterbij als het vuil niet weggaat, maar nooit te dichtbij zodat je de ondergrond niet beschadigd.


#3 - Gebruik de juiste accessoire voor de schoonmaakklus, zoals bijvoorbeeld een wasborstel voor auto's om je auto te reinigen.


#4 - Let er bij het gebruik van een verlengkabel op dat deze zwaar genoeg en niet te lang is om spanningsverlies te vermijden. Voor snoeren 3G2,5 is 25m de maximaal aan te raden lengte. Ook veiligheidsoverwegingen bij bv. kortsluiting spelen hierin een rol.


#5 - Sluit de hogedrukreiniger aan op een kraan die voldoende waterdebiet geeft, bij voorkeur leidingwater gebruiken of bij gebruik van grond-of regenwater een goede filtratie voorzien. Het is aan te raden om dan een filter te plaatsen die alle vuildeeltjes groter dan 5 micron uitfiltert.


#6 - Hou zeker rekening met de maximale inschakelduur van het toestel om oververhitting tegen te gaan. Daar waar de goedkopere hogedrukreinigers geschikt zijn om maximaal 1u continue te gebruiken, zijn de semi-professionele hogedrukreinigers daar tegenover geschikt om meerdere uren na elkaar te gebruiken.


#7 - Wens je een langere toevoerslang te gebruiken, zorg er dan voor dat deze dik genoeg is zodat het toestel voldoende watertoevoer krijgt.


#8 - De meeste consumenten hogedrukreinigers zijn enkel geschikt voor koud water, bij sommige mag ook warm water gebruikt worden. Kijk dit zeker na. Let wel op, het water mag ook niet té koud zijn. Water met een temperatuur van 5°C of minder kan ervoor zorgen dat de pomp gaat bevriezen door het snel doorstromende water. Hierdoor kan de pomp stuk gaan.


#9 - Schakel na gebruik het toestel onmiddellijk uit. Stel dat de hogedrukreiniger een lekkage heeft en ingeschakeld blijft zonder te gebruiken, dan gaat zonder doorstroom van water de pomp oververhitten en onherroepelijk stuk.


#10 - Is de druk van je hogedrukreiniger regelbaar? Je hoeft niet altijd de hoogste werkdruk te gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Vaak is een lagere druk ook goed. Het is echter niet zo dat de hogedrukpomp minder hard moet werken als je op een lagere druk werkt.

16 weergaven0 opmerkingen

Komentar


bottom of page