top of page

De beste fietsendrager voor jou kiezen

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2022


Een gids voor het selecteren van de juiste fietsendrager voor jouw voertuig, aantal fietsen en soorten fietsen.


Bij de aankoop van jouw volgende fietsendrager is het belangrijk de verschillende vervoersmethoden van je fiets(en) op jouw voertuig, de functies en voordelen van specifieke dragermodellen te kennen, evenals het draagvermogen en de beperkingen van bepaalde soorten en voertuigplaatsing. De meeste fietsers zijn op zoek naar een drager die het gemakkelijkst en handigst in gebruik is, terwijl ze hun fietsen ook veilig en klaar voor de rit houden bij het lossen op hun bestemming.

 

#1 Fietsendragerstijlen en jouw voertuig

De eerste vragen die je je moet stellen bij het kiezen van een fietsendrager voor jouw voertuig is welk type voertuig je hebt en hoeveel fietsen je mee wilt nemen.

Fietsendragers zijn er in verschillende soorten en ze kunnen worden bevestigd op het dak van een voertuig, op de trekhaak of op de kofferbak. Het soort voertuig dat je hebt, is leidend voor de beschikbare opties voor een fietsendrager op de kofferbak. Neem contact op met ons om te achterhalen welke fietsendragers op de kofferbak geschikt zijn voor jouw voertuig.

Nadat je hebt vastgesteld welke opties er voor jouw auto zijn, kan je het aantal nog meer terugbrengen op basis van het aantal fietsen dat je wil meenemen.

 

#2 Hoe selecteer ik de fietsendrager die ik nodig heb

Nadat je bent nagegaan hoeveel fietsen je wil vervoeren, kan je bepalen hoe je jouw fietsen wil vervoeren.

Er zijn drie opties:

 • Fietsendragers voor op het dak

 • Fietsendragers voor op de trekhaak

 • Fietsendrager voor op de kofferbak

Redenen om te kiezen voor een fietsendragers voor op het dak: Fietsendragers voor op het dak geven je volledige toegang tot de kofferbak van jouw voertuig. Ze maken het mogelijk dat elk van jou een fiets kan meenemen. Ze zijn geschikt voor de meeste wielmaten. En ze worden geleverd met vorkgemonteerde fietsendragersopties waarmee het vorkuiteinde of steekas van jouw vork wordt vastgezet aan het bevestigingspunt, zoals de Thule TopRide. Of ze kunnen worden gemonteerd met staande fietsendragers, zonder dat het voorwiel eraf wordt gehaald. Een gemakkelijk te gebruiken oplossing voor de gebruiker, net als met de snelle te laden en te lossen Thule UpRide. Voor deze typen zijn weliswaar origineel geïnstalleerde of vervangende dwarsstangen nodig, maar vorkgemonteerde of staande fietsenrekken voor op het dak zijn geweldig voor sedans en kleinere SUV's met een lagere laadhoogte of modellen zonder trekhaak.


Voordelen van fietsendragers op het dak

 • Je hebt geen trekhaak nodig.

 • Past op voertuigen met een laag dak.

 • Je kan helemaal bij de achterkant van jouw voertuig.

 • Niet veel opbergruimte nodig.Redenen om te kiezen voor een fietsendrager voor op de trekhaak:

Fietsendragers voor op de trekhaak zijn de meest gebruikte fietsendragers en ze vormen een geweldige optie als je al een trekhaak op jouw voertuig hebt, of van plan bent er eentje te installeren. Deze fietsendragers kunnen 1 tot en met 4 fietsen dragen, zijn gemakkelijk te monteren, en beperken zwaar en hoog tillen tot een maximum.

Er zijn twee soorten fietsendragers voor op de trekhaak:

 1. Het platformtrekhaakfietsendrager kan maximaal 3 fietsen dragen - met uitzondering van de Thule VeloSpace XT 3, deze is uit te breiden tot 4 fietsen. Ze zijn ontworpen voor snel en gemakkelijk laden en lossen, zijn gemakkelijk op te vouwen als het niet wordt gebruikt, en er passen gemakkelijk tal van framesoorten op. Een van de beste opties voor deze soort is de Thule Easyfold XT 3, een volledig opvouwbare, compacte en gemakkelijk te gebruiken fietsendrager voor op de trekhaak voor alle soorten fietsen.

 2. Hangende fietsendragers voor op de trekhaak kunnen tot 4 fietsen dragen die worden bevestigd aan de bovenste buis van de fiets, zoals de Thule HangOn 4, een kantelbare en gemakkelijk te gebruiken fietsendrager.


Voordelen van fietsendrager op trekhaak

 • Past op de trekhaak.

 • Je kan meerdere fietsen meenemen.

 • Je kan ze eenvoudig laden en lossen.

 • Je kan verschillende fietsframesoorten meenemen.

 • Extra veiligheid bij het vervoer van jouw fietsen.Redenen om te kiezen voor een fietsendrager voor op de kofferbak:

Voor voertuigen zonder een dakdrager of trekhaak is een fietsendrager voor op de kofferbak een ideale optie. Dit type drager kan 1 tot 3 fietsen vervoeren, is inklapbaar en gemakkelijk op te bergen als die niet wordt gebruikt, waardoor hij een geweldige optie is voor fietsers die niet vaak gaan fietsen of beperkte opslagruimte in hun garage of huis hebben. Een goed voorbeeld is de Thule OutWay Hanging 3, een drager voor 3 fietsen op de kofferbak met beveiliging met behulp van vergrendelfuncties. Opgelet! Deze fietsendragers zijn niet geschikt voor alle automodellen. Neem gerust contact op om te weten of jouw auto geschikt is.


Voordelen van fietsendragers op kofferbak

 • Je hebt geen dakdragersysteem of trekhaak nodig.

 • Ideaal voor sporadische fietsers.

 • Economisch.

 • Niet veel opbergruimte nodig.


 

Welk voertuig je ook hebt of hoeveel fietsen je ook van plan bent om de volgende keer mee te nemen, er is een assortiment aan fietsendragersoorten voor je volgende rit. Voordat je je fietsendrager kiest, is het belangrijk om de opties te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je het beste model hebt voor jouw voertuig en jouw behoeften. Neem als hulpmiddel bij het kiezen van de beste drager voor jou gerust contact met ons op voor een uitgebreide, stapsgewijze ondersteuning over welke fietsendrager het beste zou zijn voor jouw voertuig, soort fiets en aantal mee te nemen fietsen.


Bron: Thule

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page